Gulaš iz kotlića
Goveđi paprikaš je najukusniji kada se priprema u kotliću na otvorenoj vatri.
Dijelimo s vama provjereni savjet za recept – Goveđi gulaš
Sastojci za 12 osoba:
5 kg juneće koljenice
2 kg crvenog luka
50 dkg svinjske masti
5 žlica mljevene paprike
4 žlice pirea od rajčice
2 zelene paprike
2 češnja češnjaka
sol, papar, kumin po želji
4 dl suhog crnog vina
Priprema:
Na otopljenoj masnoći popržite luk, pa kad provrije dodajte junetinu narezanu na kockice.
Malo popržite pa ulijte vino, sol, papar, kumin, zelenu papriku, pire od rajčice i češnjak.
Crvenu papriku pospite tek kad je meso napola omekšalo, da ne zagori.
Kuhajte na laganoj vatri, miješajući dok ne omekša, kušajući nekoliko puta da provjerite okuse.
Poslužuje se uz svježi mekani kruh i kisele krastavce!
Na naslovnici je fotografja sa Sveto Nedeljske fišijade koju su pripremali ribolovci iz Športskog ribolovnog društva “RAK” Rakitje.