Roštilj
Roštilj je društveni događaj u Hrvatskoj, gdje obitelji i prijatelji često zajedno pripremaju hranu, provode vrijeme na otvorenom i uživaju u ukusnim jelima. Ovisno o regiji, mogu postojati razlike u preferencijama i vrstama jela koja se pripremaju na roštilju.
Ako imate dovoljno mjesta za roštilj koji nećete često seliti, koji može ostati cijele godine u vrtu ili dvorištu, na balkonu ili ispod nadstrešnice, odličan izbor su IMOR roštilji s ravnim poklopcima, ili „smoker” dimni roštilji s većim kupolastim poklopcem. Takvi veći roštilji obično imaju dosta dodatne opreme, dolaze s termostatima, kotačima, pomoćnim policama a nerijetko i s kombiniranim plohama za pečenje tipa inox rešetka, inox letvice ili ploča od nehrđajućeg čelika.
Za veći tip roštilja možete izabrati da je na drvo, drveni ugljen ali i vrlo popularan plin, na plinske boce za kampiranje ili kućanstvo.